Екологија

Собрани над четири тони отпад во еко-акција во општина Аеродром

Собрани над четири тони отпад во рамки на еко-акцијата за собирање електронски и електричен...

Македонија по осми пат дел од акцијата „Час на планетата Земја“

Со исклучување на осветлувањето на одредени локации во Скопје и Охрид утре по осми пат...

Месојадно растение најдено во Преспа првпат по 20 години

Ретко месојадно растение било најдено во Преспанско Езеро за време на редовна набљудувачка...

(ВИДЕО) Излеаната нафта во Средоземното море стигна до Италија и Франција!

На серозападниот брег на Италија прогласена е вонредна состојба откако се испуштените...

Леонардо ди Каприо за климатските промени: Светот не набљудува, време е да делуваме!

Вчера американскиот глумец и оскаровец Леонардо ди Каприо, во седиштето на Обединетите...

Раст на прометот на индустријата и на домашниот и на странскиот пазар

Прометот во индустријата во ноември 2015 година, во однос на ноември 2014 година, бележи раст од...

„Велт“ предвидува нов судир меѓу Грција и нејзините кредитори во 2016 година

Германскиот канцелар Ангела Меркел во текот на 2016 година ќе биде исправена пред нови...

„Југохром“ ќе ги исклучи печките поради загадувањето

Југохром Фероалојс“ од Јегуновце на 31 овој месец ќе ги исклучи двете печки што се во...

СДСМ: Груевски го ингнорира сериозниот проблем со загадениот воздух

„Според официјалните податоци од мерните станици загадувањето на воздухот во Скопје...

СДСМ: Итни мерки за намалување на загадувањето и оставка од Коце

Состојбата со загадувањето на воздухот од ден на ден станува се повеќе алармантна и крјано...