Економија

За цехот на Груевски ќе мора помош и од ММФ!?

Стабилизацијата на јавните финансии ќе биде клучниот предизвик за новата влада. Но дали е...

Грција годинава ќе биде поскапа, но останува најпосетена дестинација

Туристичко-угостителската комора на Македонија (ТУК) пред почетокот на летната сезона оцени...

СДСМ: Новата влада ќе започне со вистински реформи за подигање на економијата

За неколку дена ќе се формира новата реформска Влада на Р.Мaкедонија и со брзо темпо ќе...

Зошто е важна либерализацијата на пазарот за струја?

Со либерализацијата на пазарот на струја ќе се укине монополот на ЕВН, а во исто време...

Позитивни финансиски резултати за Хеленик Петролеум

Изјава на Претседателот на Одбор на директори на ХЕЛПЕ Групацијата, Ефстатиос Цоцорос, за...

Владата во заминување набрзина ја празни државната каса, ги исплаќа старите долгови

Владата во заминување набрзина ја празни државната каса и ги исплаќа сите долгови кои ги има...

Зошто е потребен вицепремиер од стопанските комори?

Изминативе денови сведоци сме на различни мислења дали е потребен вицепремиер за економски...

Анѓушев, Зарков и Хоџа, предлози од бизнисот за економски вицепремиер

Кочо Анѓушев, Александар Зарков и Неби Хоџа се кандидатите што ги предлагаат стопанските...

(ВИДЕО) Исплатен е само мал дел од потпишаните субвенции

Дел од парите што Министерството за финансии минатата недела им ги исплати на земјоделците...

Стопанска комора го предложи Кочо Анѓушев за вицепремиер за економски прашања

Стопанска комора на Македонија и официјално го предложи бизнисменот Кочо...