Колумни

Ние „другите“

и ЗНААТ КАКО (3) Ене го и залижаноно помпезно „министерче“ по наредба скока врз грбот на...

Сталиновиот – Маљенков и нашиот – Мамењков!?

( Или: “Од она што паметниот се срами-бесрамникот се гордее!”) Претседателот Иванов, денеска...

Гoлемите очекувања

Ви пренесуваме дел од колумната на Беса Арифи за НОВА: Големиот лидер зборува и за суштината...

Си молчат и си трошат, една мала група „патриоти“

Реализираат проекти пред да распишат тендери за јавна набавка, вредноста во анексите на...

Апостоли на лагата

Никој не можеше да претпостави дека еден Диме Спасов, во период на непотребно СЈО-интермецо,...

Криминалци социјалци

Ви пренесуваме дел од колумната на Горан Михајловски објавена на СДК: „Значи, многу се...

„Димна“ бомба пред храмот на богот Јанус

(…) Но, обидот за морална и политичка амнестија на Диме продуцира како нус-производ и една...

Молба до Груевски

Во никој случај да не се менуваат Пешевски и Спасов, нека види цел народ колку е моќна и...

Лавови близнаци

Или Феноменот на коњот и лавот во современата Македонска монументална „уметност“ (16) Се’...

Еј, Македонијо, изгледа дека уште еднаш ќе се спасиш!?

Чавков ми е како испиено јајце, празен и шуплив, не можам да се сетам за што би можел да служи,...