(ВИДЕО) ПОРАДИ ПОЛИТИКА СЕ ИСТЕПАА НАШИТЕ ИСЕЛЕНИЦИ ВО ГЕРМАНИЈА

Божиќната прослава на нашите иселеници во Берлин, Германија, имаше неславен крај. Забавата ја прекинале триесетина поднапиени и нервозни иселеници кои поради политика прво се скарале, па се истепале.


Дел од учесниците во тепачката „заработиле“ тешки повреди. Меѓу повредените има и неколку жени. Како што велат дел од сведоците на немилиот настан, за среќа не настрадале деца, кои биле во голем број крај бината каде што свирела музиката, а токму таму била и локацијата каде се тепале иселениците.