12 години старо е најновото возило во „македонија пат“ – Битола

Најновото возило во битолската подружница на „Македонија пат“ е старо 12 години, а останатите камиони и машини во функција се 25 до 30 години. Директорот Веселинчо Спасевски признава дека најголемиот проблем во расчистувањето на патиштата им ги задаваат дефектите на застарената механизација.makedonija-pat-bitola-892389238832-696x372

 

„Единствен проблем ни се дефектите заради старата дотраена механизација и секојдневно ги поправаме што би се рекло во од, посебно нашите стари камиони. Најновото возило ни е 12 години, а другите ни се од 25 до 30 години. Следната година очекуваме нова механизација и кадровски да се подмладиме. Организационо сме спремни и искуството на вработените придонесе да функционираме во вакви енормно лоши услови“, рече Спасевски.

Текстот во целост прочитајте го тука