Мирјана Најчевска: Бранко Црвенковски е мртов политичар

„Јас не гледам зошто треба да се јави Бранко Црвенковски. Уште помалку би посакала некакво негово враќање.

За мене тој е мртов политичар. Човек кој направи премногу грешки, кој го отвори патот на денешното урнисување на владеењето на правото и кој од најлични побуди одби да се воспостават контролните механизми и на независното судтсво.

Мислам дека беше преблаго казнет со тргање од политичката сцена.

Можеби граѓаните забораваат, ама јас не можам да заборавам бидејки во компјутер ги чувам извештаите на Хелсиншкиот комитет. Можам и да ви ги пуштам ако сакате.“

Фејсбук статус на Мирјана Најчевска, професорка и експерт за човекови права