(ВИДЕО) ВЕЖБААТ НА -30 ГОЛИ: Овие војници ќе победат во било која војна

Кинеската војска е една од најдоминантните во светот, а кога ќе го видите ова видео од вежбањето на припадниците на нивната армија, сами ќе се уверите во тоа.

Војниците имаат тренинг во брутални услови во провинцијата Хелонџијанг на североисток во земјата. Надвор е -30 степени, а местото на кое вежбаат е прекриено со снег.

Тоа што е посебно впечатливо е дека војниците се голи до половина, како и тоа дека после тренингот се „мијат со снег“.