(ВИДЕО) Хаос во Мелбурн – Грчки хулигани со српско знаме удрија на полицијата

Пријателскиот меч меѓу Австралија и Грција (1-2) имаше во Мелбурн крваво трето полувреме

По шокантниот гол на тој меч на ред дојдоа хулиганите. Познато е дека во Австралија има полни Грци, а во конфликтите со полицијата на улиците гардата имаше и веројатно помош од српските иселеници. Или е едноставно, српското знаме, како пријателско беше меѓу грчките навивачи.
Погледнете ги нередите.