Ренџер херој спаси трудница и уште четири давеници

Ренџерот Мустафа Коленовиќ Тајо (62) спаси пет лица кои ќе давеле во водите на Златарското езеро. Меѓу давениците беше и трудницата Јасмина Лазаревиќ (27) со синот Вук кој имал четири ипол години.

Тие пред две вечери од Визитанскиот центар со чамецнале за накај викендицата на другиот крај од езерото. Меѓутоа после минатите километри чамецот почнал да се полни со вода и да тоне, па почнала вистинската драма.

– Затекнав пет лица во вода кои се држеа за превртениот чамец, кој пловеше по водата. Жената ме молеше за помош да и го спасам детето, очајнички се обидуваше и самата да му помогне.  Успеав и жената и детето да ги ставам во чамецот, а потоа да им помогнам на останатите. Подоцна на брегот дознав дека жената е во осмиот месец од бременоста, рекол ренџерот.