Семејна вечера во Британија пред самоубиство

Џефри Спектор (54) кој имал неоперативен тумор уживал во последниот семеен оброк само 16 часови пред да отпатува на клиниката во Цирих. Сопруг и татко на три ќерки знаел дека туморот ќе го парализира од вратот надолу за што изјавил дека било најлоша можна опција. Неговото семејство сакало тој да не се убива, но ја почитувале неговата желба.

tatko 2

Џефри Спектор се самоубил со земање на поголемо количество барбитурати и тоа на клиника во Цирих. Сопругата и трите ќерки се во тага но и покрај се ја испочитувале желбата на нивниот татко и сопруг кој не сакал да им биде на товар и да вегетира како последица на неоперативниот тумор.
Постапката на Џефри Спенсер пак отворило низа дискусии во Велика Британија
за правата на лицата со времена болест да си го одземаат животот, бидејќи за неговата дијагноза се верувало дека е излечива.