(ВИДЕО) Никола Роквиќ го поддржа доењето во јавност, а за сите мажи има СИЛНА ПОРАКА!

Во Белград одржан е Фестивал на дооење, а амбасадорката на оваа манифестација беше една позната мама, манекенката Бојана Баровиќ. Една од темите на фестивалот беше и доењето во јавност, па во тој момент на Бојана на сцена и се приклучи и сопругот Никола Роквиќ, и во таа прилика се охрабрија сите присутни трудници, кога доењето во јавност е во прашање, но и идни татковци.

Екипата на српски Телеграф, беше на лице место и зборуваше со Никола Роквиќ, кој го поддржа доењето во јавност.

„Јас мислам дека тоа е нормална работа. Ниту една мајка не го работи тоа за да се покаже во јавност, за да нешто. Мислиме дека тоа е приоритет да го прехрани своето дете. Тоа е една основна работа која треба да ја негуваме. Јас се изненадив кога слушнав и видов колку луѓето се против тоа“, изјави Роквиќ за српски Телеграф.

Foto: Instagram/bojanabarovic

„На мажите би им порачал да ги поддржуваат своите жени, да првенствено им биде цел нивното дете да биде на сигурно, здраво, природно нахрането, ако се во можност и да бидат самите поддршка на жените“, заклучи тој.

Погледнете ја снимката на следниот линк: