Притиснете ја оваа точка и дишете длабоко

Според многу истражувања, притискањето на акупресурните точки правилно, може да предизвика позитивни резултати во однос на болката и непријатноста.

Најдоброто кај акупресурата и рефлексологијата е тоа што можете сами да си помогнете.

Во нив, ресторативната масажа на притисокот во одредени делови на рацете и стапалата, го олеснува оптималното здравје и ја ублажува болката. Купресурата не само што помага да ја решите болката, туку помага и при гадење, вртоглавица и многу други нешта.

Чукањето на срцето е застрашувачко искуство кое инаку не е штетно, но може да биде третирано со методот акупресура, само разликата е што наместо игли, ги користите вашите прсти.

Точката на акупресура се наоѓа во ценарот на градната коска, која се нарекува „море на мирот“.

Пристиснете ја оваа точка со палецот околу 1-2 минути и дишете длабоко.