(ФОТО) Споредба на човекот и морските животни, господари во океаните

Морските кучиња се најверојатно важни за здравјето на морските екосистеми, тие се најголемите предатори, а повеќето варираат од мини-згради до вашата дланка.

Ова се само некои од видовите, а на крај ве чека најголемиот од сите кои денеска изумира.


Анимациите погледнете ги овде: http://tinyurl.com/jxmjrhr