МОЌНИ ЦИТАТИ: Како да ја вратите вербата во себе?!

1. „Секое утро се будам во 9 часот. Го земам новиот весник и ја прегледувам страницата кај умрените. Ако не сум на страницата, станувам.“ – Бенџамин Френклин

2. „Додека живееш, биди жив.“ – Гете

3. „Не се цепи секое дрво со првиот удар!“ – Кинеска поговорка

4. „Ако веќе треба да се падне, нека биде тоа од најголема висина.“ – Пауло Коелјо

5. „Многу животни неупеси ги прават луѓето кои не сфатиле дека се блиску, а се откажале!“ – Томас Едисон

6. „Додека има мрак, ќе има и изгрејсонце!“ – Иво Андриќ

7. „Не постои идно време кога би работеле на нашето спасување. Предизвик е овој момент, вистинското време е сега.“ – Џејмс Болдвин

8. „Креативниот човек е мотивиран со желбата да постигне, а не со желба да ги победи другите.“ – Ајн Рајн

9. „Куршумот што ќе ме убие, сè уште не е излиен!“ – Наполеон Бонапарта

10. „Патот од илјада милји, започнува со првиот чекор.“ – Кинеска поговорка