НАСА бара човек да ја брани планетата од Вонземјани – Плата се разбира е со шест цифри, а еве каде да аплицирате

Пријавата е отворена до 14 август.

Научниците на американската Влада напорно работат за да ја заштитат јавноста. Во вселенската агенција, валдее голем страв од вонземјаните, поради што НАСА упати повик за работното место: „офицер за заштита на планетата Земја од вонземјаните“. А платата е вистинска „ситница“, само 187.000 долари.

Офицерот за заштита на планетата е ангажиран за да се увери дека луѓето не ја контаминираат планетата, месечината и другите објекти во вселената. Така би требало да помогне да се спречи ширењето на било какви вонземјански микроби на Земјата.

Неговото задолжение исто така е и да повремено се патува во вселенскиот центар ширум светот и ја надгледа состојбата во центрите.

 

Кандидатот мора да има најмалку една година искуство, како службеник на цивилната влада на највисоко ниво, плус мора да поседува „напредно знаење“, за заштита на планетата е се што тоа подразбира.

Ако немате искуство во планирањето, истражувачите или надгледувачите на вселенската програма е од национално значење, тогаш трошите време на пополнување на пријавата.

Работата подразбира многу меѓународни координации. Истражувањето на вселената вкупно, а трошоците често ги делат многу земји – така да на агенцијата им е потребен и некој со добри дипломатски вештини.

Пожелна е диплома од напреден степен на физика, инжинеринг или математика.

НАСА ги прифаќа апликациите на „usajobs.gov“ од 13 јули до 14 август.