(ФОТО) РОДЕНО ТРУДНО БЕБЕ – Во стомакот го носел братот близнак, со развиен мозок, раце нозе

By
Оваа бременост има експертско име „fetus in fetu“.

Во Индија родено е бебе, момче, кое во моментите на раѓање во стомакот го носел својот брат близнак.

Кога новороденчето стигнало на свет, докторите во неговиот стомак му откриле фетус со големина од 7 сантиметри, со развиен мозок, раце и нозе, но морале „таа маса“, да ја отстранат од бебето, затоа што не била жива.

Мајката на момчето, кое сега успешно се опоравува од операцијата во болница во Мумбри во Индија, има 19 години и се наоѓа во добра состојба.

„Абнормалноста била увидена за време на рутинското скенирање пред бременоста, а кога ја извршивме операцијата, установивме дека бебето близнак, не е живо, ниту би можело да се развие, па само со операцијата е отстрането, за да не го загрози животот или развојот на неговиот брат близнак“, објасни доктор Торат, акушер, а пренесува Дејли Мејл.

Фотографиите од бебето, фетусот, и самото пораѓање погледнете ги ОВДЕ:

 

 

 

Ќе ви се допадне