Грчки таксист со својот „мерцедес“ поминал 4.600.000 километри, возилото денес се наоѓа во музеј

By

Таксистот Грегориус Сашинидис од Грција со својот автомобил  „мерцедес“ влезе во историјата за поминати километри.

dobivaj vesti na viber

Тој со своето возило поминал четири милиони и шестотини илјади километри.

Сашинидис одлучил возилото да го подари во музеј во Штутгард.

Одлуката на таксистот се исплатила, бидејќи тој добил нов модел на мерцедес.

Грчкиот таксист го купил овој автомобилот како половен, во 1981 година. 

Ова растојание е еднакво на 6 летови месечно или 82 патувања околу нашата планета. Таксистот километрите ги извозил во неговиот роден град Солун. Овој автомобил денес е дел од автомузејот  на „Мерцедес“. 

 

Ќе ви се допадне