15 музичари од регионот, односно од Албанија, Хрватска, Косово, Македонија и Србија, како и од САД вечерва во МКЦ.
Музичарите соработуваат креирајќи музика, а истовремено се вклучени во мултидисциплинарна активности, организираат јавни работилници, а преку уметноста сакаат да го променат општеството на подобро, на пример да охрабрат подобар економски развој во овој регион.
Забвата е вечерва 17 февруари со почеток од 20 часот. Во сала Фросина заедно со музичарите на OneBeat ќе настапи и Вера Милошевска-Јосифовска.