Вечерва во рамки на манифестацијата Недела на австралиски филм во Кинотеката на Македонија ќе се прикаже играниот филм „Џиндабајн“, во режија на Реј Лоренс.

Во главните улоги играат Габриел Бирн, Лора Лини, Дебора Ли Фурнес, Џон Хауард, Крис Хејвуд

Филмот почнува во 20:00 часот.