Францускиот филм „Ќерката на бунарџијата“ вечерва ќе има бесплатна проекција во ЕУ Инфо центарот. Филмот е добитник на награда за најдобра филмска музика на Светските саундтрак награди во 2011 година.

Во 1930те години во јужна Франција таткото е растргнат помеѓу неговото чувство на чест и длабока љубов кон неговата ќерка кога таа се впушта во неволја со богатиот син на продавач.