Афтерворк опуштање со чалгиска музика во гостилницата „Чардак“ во Дебар маало, денес од 16 до 19 часот. Секој четврток и петок „Чардак“ организира предновогодишни забави со чалгии, вкусна храна и убава атмосфера.