„Прв до врв“ и оваа година организираат традиционална дедомразовска трка во Скопје. Натпреварувачите облечени во дедомразовски костуми ќе трчаат низ улиците на главниот град на 23 декември. Организаторите велат дека наскоро ќе откријат повеќе детали за настанот.