Традиционален концерт по повод празникот „Василица“ на 12 и 13 јануари во 20 часот во МОБ. Концертот е најавен како  „Диско треска“ за Василица.

Гала концертот по повод празникот „Василица“ ќе и приреди на публиката уживање со изборот од најдобрите диско хитови од 70′ години во целосно нови симфониски аранжмани