Македонскиот музичар и композитор Дуке Бојаџиев, кој живее и работи во Њујорк вечерва (на 27 октомври)  во 23 часот ќе настапи во концертно издание за „Wine Expo” на Плоштад Македонија. На 28 октомври,пак, со почеток во 20 часот, во ноќниот клуб Станица 26 има промоција на неговиот најнов студиски албум „Синергија” (Synergy).

Албумот содржи 10 музички нумери. „Синергија“ пред неколку дена  официјално се појави на сите центри за дигитална дистрибуција како Spotify, Apple Music.