Вечерва (2 октомври) од 20 часот во Македонскиот народен театар ќе игра претставата „Еден месец на село“. Претставата е работена по дело на Иван Сергеевич Тургењев. Во главните улоги ќе настапат Ѓорѓи Јолевски и Сашка Димитровска. Режисер на претставата е Паоло Маџели.