Сите фолклорни друштва на едно место во првата фолклорна ревија што ќе се одржи вечерва (15 ноември) во Дом на АРМ.

„Да се дружиме во името на фолклорот. На едно место ќе се соберат и стари и нови ансамбли. Кој сака нека повели. Иако влезниците се бесплатно разделени, влезот за добронамерниците е слободен. Повелете да уживате во орото и песната“, велат организаторите.

Концертот почнува во 20 часот.