Интернационалниот фолк-фестивал „Филиграни 2018“ годинава одбележува јубилеј, 25 години постоење. На фестивалот ќе настапат реномирани фолк-пејачи од Македонија и регионот.

Новото издание на „Филиграни“ ќе почне вечерва во 20 часот, во Дом на АРМ. Влезот е бесплатен.