Премиера на преставта “Галеб“, вечерва во 20 часот. Автор: Aнтон Павлович Чехов. Режисер: Нина Николиќ. Улоги: Ирина Николаевна Аркадина – Звездана Ангеловска , Борис Алексеевич Тригорин – Никола Ристановски. Прва реприза на 26 декември.