Традиционално по 40-ти пат КУД „Никола Јонков Вапцаров“ ја организира манифестацијата „Вапцарови денови 2018“. На годишниот концерт ќе настапат ветераните, сениорите, првиот ансамбл, вториот ансамбл, трета група. Концертот ќе се одржи во Дом на АРМ од 19 часот. Билетите чинат 100 денари.