Операта „Хофманови приказни“ на Жак Офенбах вечерва од 20 часот во МОБ. Диригент е Андреа Черта од Италија, а режисер е Урсула Хорнер од Австрија. Во главните улоги настапуваат Рафаел Алварез од Мексико, Николина Јаневска, Наде Талевска…