Мечувалечкиот клуб „Ескрим“ оваа година трет пат ќе ја организира Хуманитарната трка за деца со Даунов синдром. Трката ќе се одржи во Градски парк во Скопје во недела, 24 март, со почеток во 11 часот.

Хуманитарната трка за деца со Даунов синдром се одржува по повод Светскиот ден на лица со Даунов синдром. Сите средства собрани од котизациите ќе се искористат за доопремување на дневниот центар за лица со Даун. За зголемување на поддршката се повикуваат сите да го проследат настанот на фејсбук фан страната: https://www.facebook.com/events/2289254421358215/.

За купување на котизации треба да се посети https://www.smartrace.club/.