Утре во 11 часот од Зајчев рид ќе почне дефиле со олдтајмери, кое ќе заврши пред ВИП арената „Борис Трајковски“. Настанот е од хуманитарен карактер, а собраните средства се наменети за борба против ракот на дебелото црево и малигнитетот кај децата.

Оваа традиционална трка кај нас се одржува третпат. Организатор на настанот е Drive for Colon Cancer Awareness.