Македонската пејачка Мијата вечевра во Македонска филхармонија ќе го одржи својот мултимедијален концерт „Јаболи и кружи за уметнички души“. Концертот е симбиоза на музика и театар, а Мијата ќе ги испее своите најголеми хитови меѓу кои и „Домаќинска“, „Еден ден“, „Верувам во себе“ и други, со поинаков аранжман.

Концертот почнува во 20 часот.