Институтот за дефектологија при Филозофскиот факултет во Скопје, по повод 3 Декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, организира караоке забава за студенти и средношколци од редовните и посебните средни училишта.  Дојдете со отворени насмевки, искрени чувства и широк репертоар. Забвата е од 16 часот во кафулето „Амбрела“ во ГТЦ.