Светски познатите музичари „Тексас“ вечерва (28.09) од 21 часот ќе го одржат својот прв концерт во Скопје, во спортскиот центар „Кале“. Еден час претходно ќе настапи македонскиот бенд „Ареа“. Организатор на концертот е „Авалон“.