Вечерва во МОБ ќе има концерт со кубанска музика во изведба на кубанскиот бенд „Екос“. Специјален гостин е мецосопранот, Ана Синицки , светски познатата оперска пејачка. На концертот специјални гости се Бени Шакири, Тони Китановски и Васил Хаџиманов.

Бендот „Екос“ е еден од најпопуларните фламенко групи, формирана во 1999 година од искусни кубански музичари и танчери.