Формирани во Сиетл во 1996 година, бендот има 3 live, 6 студиски албуми, 2 EP’s и над 1000 европски и американски концерти. Култур шок вечерва во МКЦ, карта чини 300 денари. Бендот се специјализирани во мешање на рок, метал и панк со традиционална балканска музика.