Вечерва (03.10) во Македонската опера и балет вечерва од 20 часот ќе игра балетската претстава „Либертанго“. Музиката е на Астор Пјацола, а режијата и либретото се на Наташа Поплавска. Во главните улоги настапуваат Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили. Цената на билетот е 300 денари.