„Македонија на струја“ е фестивал со кој на 30 март во МКЦ ќе се одбележат 27 години постоење на домашната електронска сцена. Идејата е овој фестивал да продолжи и идните години, собирајќи ги на едно место најзначајните имиња на македонската електронска сцена.

Забавата почнува во 23 часот, а ќе настапат Апостолски, Бодан Јамакоски, Васо, Дејан Декс, Еми Ерлилова, Мирко Попов, Горан Кан, Роботек и други.