Денес со почеток во 10 часот, ќе се одржи државно првенство во мечување во младински категории.

Ова првенство ќе има хуманитарен карактер. Ќе мечуваме за Снежана Караџовска која ги загуби двете нозе во сообраќајна незгода во автобусот со кој патуваше.

Првенството ќе се одржи во мечувалечкиит клуб Escrim од 10:00 часот, а ќе трае до 13:00 часот.