Во рамките на одбележувањето на Денот на уметноста, кој МКЦ години наназад традиционално го прославува со голем хепенинг насловен како Роденден, по цели 11 години, повторно во Скопје доаѓа Музејот на раскинати врски.

Настанот почнува во 22:00 часот.