Во Македонската Филхармонија на 7. декември година во за првпат љубителите на класичната музика ќе можат живо да ја почувствуваат музичката магија, која низ светот ја шири единствениот Vienna Classic Orchestra.
Vienna Classic Orchestra е основан во 1998 година, кога најзначајните солисти на неколку класични формации во Виена решаваат да го постават почетокот на најелитниот, врвен оркестар кој ја фасцинира публиката со настапите низ целиот свет.Овие врвни музичари се членови на Виенската Филхармонија.
Картите се пуштени во продажба од денес  (25.10.2018 год.) и истите може да се набават преку продажната мрежа на www.kupikartizase.com, “ПолаЈуготон” и Цвеќара “Розе” – Веро 2.