„Вардарски пастуви“ е скопска урбана приказна за маалска група другари на кои најголема љубов им е ФК „Вардар“. Во недостиг на пари, барајќи низ огласите за работа, наидуваат на оглас за машки стриптиз. Претставата е на репертоарот на Театар комедија вечер со почеток во 19 часот.