Од 18 до 23 февруари во Кинотека на Македонија ќе се одржи Недела на ирански филм. Свеченото отворање е закажано за понеделник (18 февруари) во 19:30 часот, а прв ќе се прикаже филмот „Деца на небото“.

Во Неделата на ирански филм ќе бидат прикажани шест филма, снимени меѓу 1987 и 2018 година.