Роденденот на ЛГБТИ Центарот за поддршка Скопје, е вечерва на 22 октомври, од 21 часот до полноќ, во Џубокс, Дебар Маало.
За достојно одблежување на овој нејубилеен, но секако значаен шести по ред роденден ќе се погрижи нашата драга и долгогодишна пријателка Соња Исмаил, велат организаторите.  Тематска забава која ќе посети на диско ерата.

„Отворете ги кутиите со заборавени парчиња и дојдете со вашиот најдобар аутфит, од времињата кои некои би ги нарекле „златната доба“ на ноќниот живот во Скопје„, велат организаторите.