Во „Пивница стар град“ продолжува „Октоберфест“ на македонски начин, со домашно македонско пиво. Неделната програма вклучува натапи на Лили, Даниел Данн, Нина Јанева, Ивана Епл, Саунд Вејвс и Епиграм. Свирките почнуваат од 23 часот.