Годинашната акција „Плати со поезија“ ќе се одржи на 21 март (четврток) на осум локации во Скопје – Ревија“, „Паладиум“, „Фонтана“, „Дион“, „Центар-бар“, „Бекјард“, „Ла кафе“ и „Сквер 21“. Настанот се случува по повод Светскиот ден на поезијата.

Кампањата во која секој што ќе напише стихови за возврат добива кафе, оваа година ќе се одржува во 40 земји.