Во кино Култура од 19 часот ќе биде промовиран романот „Маџун“ на еден од најзначајните македонски писатели, академик Влада Урошевиќ. Вовед во делото, и разговор со авторот ќе води Владимир Јанковски, а авторот ќе чита делови од романот.