Новелата „Марика и стравот“ од Емилија Славковска ќе се одржи денес во салонот 19.19. Новелата раскажува дека љубовта не е доволна за да се биде среќен и слободен.

Промотор на книгата е Наталија Славковска. Актери: Виктор Бужаров и Долорес Поповиќ. Музиката е на Дарко Медарски.