Премиерата на филмот „Ругање со Христос“ во режија на Јани Бојаџи по светската премиера на фестивалот во Монтреал, утре (5.10) премиерно ќе биде прикажан и пред македонската публика за отворањето на третиот филмски фестивал „Киненова“ од 20 часот во кино „Милениум“.